Zenei programok

Ünnepélyes megnyitó

17:00

Mojo Workings

18:30 - 20:00

Gébert-Ulbert Project feat. Ferenczy András

20:30 - 21:45

Tom White and the Mad Circus

22:15 - 23:45

Felhőtánc duó

16:45 - 17:30

Huckleberry Guys

19:00 - 20:15

Gypo Circus

20:45 - 22:15

minimal Bogárt

22:45 - 24:00

Naked Truckers

17:00 - 18:30

Pankastic!

19:00 - 20:30

Stabilfrazír

21:20 - 22:30

Kínálatunkból

Zenekarok

A BeerBQ nem csak a hasunkról fog szólni, hanem a fülünkről is! Jó vendéglátókként szeretnék a látogatók valamennyi érzékszervét meggyönyörködtetni, ennek megfelelően nagyszerű zenekarokat, zenei formációkat invitáltunk nektek az elmélyüléshez, a felpörgéshez, a sörök és finomságok kóstolásához.

Gypo Circus

A Gypo Circus annyira sokféle és mégis egységes, zűrzavarosan tökéletes, agresszívan táncba szólító és mézesmázasan, de kíméletlenül a tudatalattiba belopódzkodó. Sokat gondolkodtunk, hogy mit írhatnánk róluk, de a wikipédia érzékelteti a legjobban:
„Képzeljük el az alábbi valószerűtlen históriát: a gypsy jazz fundamentuma, Django Reinhardt hegedűs komájával, Stéphane Grappellivel karöltve fogja magát és lepaktál Manu Chao brigádjával, énekesnek pedig meghívnak egy alapos Balkán-kiképzésen átment Kiss Tibit. Képzettársításként még hozzácsaphatjuk a Kusturica-filmek miliőjét, de fel-felsejlik Guy Ritchie Blöffös cigánytábora is. A zenekar három legfőbb erénye: lenyűgöző zenei tudás, komoly refrénkomponáló tehetség, príma szövegek.”
Egy kicsit meg fogunk bolondulni és a Gypo Circus ehhez nagymértékben hozzá fog járulni!

Gébert-Ulbert Project feat. Ferenczy András

Pénteken tényleg kőkeményen megkapjuk a minőségi zenét! A GUP, azaz Gébert-Ulbert Project tagjai magas fokon művelik a jazz, blues, pop, smoothjazz, rhytm and blues és még a soul műfajt is, ezeket zenéjükben mesterien vegyítik. Gébert Attila jazz-zongorista, zeneszerző és Ulbert Ferenc gitáros-zeneszerző zseniális duettje Baján kiegészül Ferenczy András énekes-zeneszerzővel. Ők hárman nagyon magasra fogják tenni a mércét a fesztiválon, a szervezők el is gondolkodtak azon, hogy az utolsó napra kellene tenni az előadást …
Attila jazz-zongorája, Ferenc gitárja és András férfiasan határozott, nyugalmat árasztó és sok esetben andalító orgánuma kicsit felemeli a lelkünket a mindennapokból és másfél órára elűz minden gondot, problémát a fejünkből: csak a zenére fogunk figyelni!!!

Huckleberry Guys

Ha valaki ott volt 2017-ben a BeerBQ – 1. Bajai Kézműves Sör- és Streetfood Fesztivál szombati napján, akkor biztosan emlékszik a Prekop Győző-Balogh Gyula-Balogh Ede Farkas alkotta blues trióra, hiszen olyan fergeteges bulit kaptunk tőlük, hogy azt sohasem fogjuk elfelejteni. Ezért úgy gondoltuk, nem maradhatnak ki 2018-ban sem a repertoárból. Prekop Győző szájharmonikájával blues-sámánként veszi birtokába a színpadot és a közönség figyelmét, Balogh Gyula hamisítatlan gitárjátékának lüktetésével a közönség pulzusa eggyé válik, Ede Farkas pedig átszellemülten nyomja a ritmust dobján a Sétáló utcában.
Ha valaki a fesztiválon melléjük keveredik sörözés közben, az kérdezze meg már őket, hogyan is volt a sztori tavaly a Petőfi hídon hajnalban a sólymokkal és solymászokkal …

minimal Bogart

Igen, tudjuk, a kemény rock, metál nem erre a fesztiválra való, bármennyire is szeretjük a műfajt, ezt beismerjük. De azért egy kicsit megpróbáljuk becsempészni a minimál Bogart zenekarral. Na jó, nem ugyanaz, de egy kicsit kihallatszik belőle … A zenekar instrumentális-pszichelledikus rockot játszik, stoner blues-os elemekkel. Zenéjüket a Huckleberry Guys zenekarból ismert Prekop Győző herfli-játéka teszi egyedivé, Szőke Csaba gitár-riffjei belénkszaggatnak, Jenei István dobja és Tikvicki Tamás basszusgitárja pedig hullámzó ritmikával kerítenek hatalmukba. Jól ragadjátok meg a teli söröspoharat az előadás alatt, nehogy elszálljatok a dalamokkal, a ritmussal, amikor a minimál Bogart játszik!
Egy titkot azért elárulunk:
a zenekar lehet, hogy utoljára lép fel ebben a felállásban.

Mojo WorKings

Pénteken, a fesztivál kezdő napján rögtön belevágunk egy igazi tradicionális blues-zenével a kultúra közepébe! A Mojo WorKings zenekar trió formációja elhozza nekünk kissé melankolikus hangulatú, szájharmónikával átszőtt, a legapróbb részletekig eredeti blues zenéjét, mellyel azonnal ráhangolódunk a fesztivál zenei irányvonalára.
A zenekar 2011-ben alakult. Szabó Tamás zenekarvezető több, mint 30 éve jelentős szerepet játszik a blues, illetve a szájharmonika magyarországi elismertetésében. Honfi Imre Olivér és Horváth János mindketten magas fokon képzett zenészek, akiknek szintén a blues a mindenük. A zenekar gyakran használ hazánkban a nagyközönség számára szinte ismeretlen hangszereket: diddley bow, stompbox, harmonetta, polyphonia, ukulele, washboard.
Ugye, hogy nem tudjátok mik ezek? Gyertek el 2018. július 27-én pénteken a Tóth Kálmán térre és lehet, hogy megtudjátok!!!

Naked Truckers

A zenekar ars poeticája igen hasonló a fesztivál megálmodóinak, szervezőinek a hitvallásához:
„Mi nem akarjuk komolyan venni magunkat, csak szórakozni akarunk, lehetőleg minél több ember bevonásával. A koncertjeink tulajdonképpen nagyra nőtt házibulik.”
Gyertek és táncra fel! És talán az is kiderül Baján, hogy „Hol lakik a Móni?” …

Pankastic!

A Pankastic! zenekar üde színfoltként robban be a fesztiválra, hiszen zenéjük a „boldog békeidők” jazz-es hangzásvilágát ötvözi a modern kori pop jellegzetességeivel és dallamaikban megjelenik a világzene is.
A zenekar énekesnője, Pálmai Panna szívet melengető, visszafogottan kacér hangjával, derűs előadásmódjával garantáltan fel fogja pezsdíteni a közönséget. Kardos Dániel gitáros, Lombos Pál bőgős, Nagy Zsolt dobos mellett Vázsonyi János szaxofonos gondoskodik a harmónikus, izgalmas zenei kíséretről. Az énekesnő és a zenészek profizmusa kielégíti a vájtfűlűek magas szintű igényeit, mindezek mellett az örömzene kedvelőinek is nagyon fog tetszeni az előadásuk, könnyed szövegeik és fülbemászó dallamviláguk miatt Bár azt énekli Pálmai Panna, hogy „No more dancing”, azért ezt az egyetlen tanácsát ne fogadjátok meg!

Tom White and the Mad Circus

Úgy gondoltuk, hogy a rockabilly nem hiányozhat a fesztiválról, ezért beszerveztük a műfaj egyik hazai nagyágyúját péntekre. Irgalmatlanul nagy, őrült rockabilly cirkuszban lesz része annak, aki ellátogat a fesztiválra, hiszen a zenekar hatalmába fogja keríteni a bajai Sétáló utcát. Tom White, azaz Fehér Tamás a porondmester, aki lehengerlő előadásmódjával, a gitáros-énekes Kárörvendő Ernő (művésznév ez, kérem) a rockabilly őrültjeként, Kéri Kolos, mint a nagybőgő akrobatája és Buzsik Tamás, dobos ritmikus alapjaival tuti, megizzasztja a bajai közönséget. Lesz itt a színpadon minden, ami a műfaj sava-borsa. Nem hisszük, hogy van olyan, aki ellen tud állni ennek a lüktetésnek, ennek az előadásmódnak és nem perdül táncra. Na, ki száll fel a 7-es buszra és jön azzal a fesztiválra???

Stabilfrazir

Jamaika nem csak a jamaikaiaké, hanem a bajaiaké is. Merthogy itt lesz velünk a fantasztikus ska-reggae zenét játszó bajai StabilFrazír zenekar.
Egy igazi instrumentális kavalkádban lesz részetek, ha részt vesztek a koncerten, hiszen az együttes a korábbi dob, basszus, gitár és ének mellett hegedű és fúvósszekció hangszerekkel is kibővítve új irányvonalat követ. Ez az igényes zenei világ egyszerre progresszív és dinamikus, ugyanakkor fellelhetőek benne a magyar és a balkáni népzenei stílusjegyek is, sok humorral, iróniával átszőtt szövegeik már önmagukban is megérdemlik a figyelmet. A csapat 2016-ban 3 fővel kiegészülve a jelenlegi 10 fős formációval várja a zenére éhes füleket…
Táncos cipőket fel és irány a BBQ 2018-ban is!