Streetfood

Kínálatunkból

Streetfood

A kisüzemi sörökkel párhuzamosan a minőségi ételek iránti érdeklődés felkeltése is fontos célunk. A streetfood olyan utcai étel, mely gondos eljárással, magas minőségű alapanyagokból készül. Fanatikusokkal készülünk ezen a téren is, megmutatjuk nektek, hogy mit lehet kihozni egy-egy oldalasból, marhaszegyből... Ha egyszer megkóstoljátok az igazi BBQ-t, soha többé nem keveritek össze mással.

Tütü Gasztró Busz

Zalaegerszegről újra eljön hozzánk a megjelenését tekintve különleges, ám az első pillanattól imádnivaló, Tündéri Citroen kisbusz, Türelemmel készített étkeivel! A kisbusz oldala megnyílik és egy elsőrangú barbecue bisztróban találhatjuk magunkat. Persze aki tisztában van az igazi, hamisítatlan BBQ ételek elkészítésével az tudja, hogy a szeretettel és mosollyal kínált ételek elkészítése nem félórája kezdődött meg. A barbecue műfaj még igen hiánycikknek számított, de remélhetőleg egyre többen ismerik és szeretik meg és oszlanak el a tévképzetek a BBQ mibenlétéről.
Természetesen a srácok itt is felhívják a figyelmet a „sold out” eshetőségére a műfaj sajátosságai miatt! Ez nem egy kapkodós műfaj, itt sietni nem lehet! Sem az elkészítés, sem a fogyasztás során.

Kenyeres Birtok

A birtok Baja közelében feléleszti az évszázados hagyományokat, az organikus tartásmódot. E faj akkor érzi jól magát, ha háborítatlanul járhatja a rónaságot, ha zavartalanul legelheti azt, amihez éppen kedve van évszaktól függetlenül.
Az így nevelt és szabadon tartott állatok prémium élelmiszereket biztosítanak. Félig vad, aktív életmódja és természetesen lassú növekedése miatt húsa alacsony zsírtartalmú, rendkívül tartalmas, íze különlegesen karakteres. Bajai mintaboltjukban széles választékkal, jól képzett szakemberekkel, barátságos környezetben ismerhetik meg a szürkemarhát és kóstolhatják meg a termékeket.
Gyertek el a Kenyeres Birtok BeerBQ – Bajai Kézműves Sör- és Streetfood Fesztiválon található impozáns standjához és kóstoljátok, vegyétek a különleges szürkemarha szalámikat!

Burger Bárhol

!!!

A Burger Bár-hol foodtruck-ja még csak egy éve cirkál az utakon s jelenik meg városról-városra, fesztiválról-fesztiválra, ennek ellenére nagy népszerűségnek örvend a hamburger fanatikusok körében.
Amikor az átalakított sárga busz megjelenik az utcán, tévesen arra asszociálhatunk, hogy diákokat szállít, de ahogyan leparkol, ahogyan beindul a konyha, akkor azonnal megbizonyosodhatunk afelől, hogy itt, kérem szépen, megkóstolhatjuk az igazi, a nagybetűs, a burger-sznobok által istenített HAMBURGER-t!
Gyertek, vegyétek, vigyétek, egyétek, mert a srácok Baján, 2018. július utolsó hétvégéjén valóra váltják a „Tökéletes Hamburger Legendáját” – és mindezen felül lehet, hogy még a „Royal with Cheese” burgert is megkóstolhatjuk!

Zabáljcsak!

A Zabáljcsak! elhozza nekünk az igazi, hamisítatlan pulled pork szendvicseket a bajai fesztivál helyszín(ek)re.
Ezek a tetovált, nagyszakállú, baseball sapkás fiúk művészi elhivatottsággal, fáradhatatlanul füstölik a sertéshúst 10-14 órán keresztül, hogy utána az úgynevezett „medvekarommal” rostjaira tépjék és ezt minden más finom kiegészítővel egy puha ciabattába pakolják.
Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a BBQ műfaj sajátosságaira való tekintettel a Zabáljcsak! fenntartja a jogot a „sold out” esetleges bekövetkeztére!
Egyébként – ha a kifejezés nem is szalonképes – de zabálni ér, még Baján is!

Zing

Hamburgerből nem lesz hiány a 2019. évi BeerBQ Fesztiválon, ezt garantáljuk! A Zing Burger ebben fog segíteni nekünk, hiszen profizmusukkal, prémium hamburgereikkel, a foodtruck világára jellemző gyors kiszolgálással és a hamburger-kultúra terjesztése érdekében tanúsított elszántságukkal rövid idő alatt piacvezetővé váltak hazánkban.
Burgereik egyik legjellemzőbb sajátossága, hogy minden egyes összetevőt ellenőrzött, minőségi forrásból szereznek be és amit csak lehet, azt ők készítenek el. A Zing csapatának egyik specialitása: a zsömlék pulton történő felsorakoztatása, a belevalók elhelyezése, a csomagolás leginkább az „itt a piros, hol a piros” játékban szereplő profi szemfényvesztők tevékenységéhez hasonlítható. Az egyik hamburgerüknek azt a nevet adták, hogy „Guitar Hero”. Ha megkóstoljátok a fesztiválon, akkor tudni fogjátok miért!

Pola Pola

A Pola Pola délszláv gasztronómiában utazik, ezt már tavaly is megtapasztaltuk. Az általuk kínált csevap, pleszkavica még a legelvetemültebb délszláv ételimádóknak is mosolyt csalt az arcára. Sőt!
A forró hangulat, a sürgés-forgás, illetve a városunk kulturális, területi és nemzetiségi kötődései miatt elengedhetetlennek tartjuk, hogy a délszláv vonal jelen legyen a fesztiválon. A Pola Pola legénysége, gigantikus kitelepülése, az általuk teremtett hangulat, az ételek minősége mind garanciát nyújt erre.

Minden év szeptemberében Leskovác városában rendezik meg a „Rostiljijada” elnevezésű fesztivált, mely messze a legnagyobb grillfesztivál a Balkánon. Mi a fesztivál után elkezdjük tervezni az utat oda!!!

--> -->

Churros Truck

Hola Amigos! A spanyol harapnivalókkal hogyan álltok? Ha a fantasztikus hamburgereket, a füstölt marhaszegyet, vagy a pulled pork szendvicseket szeretnétek valami édességgel lefojtani, akkor kóstoljátok meg a spanyolok nemzeti desszertjét. Azt mondják, a Churros a spanyol fánk. Azonban itt ne gömbölyded formákra gondoljatok, sokkal inkább hosszúkás, pödört alakzat. Olajban sült tésztarúd, valamivel töltve, vagy valamibe tunkolva. A forrón kisült tésztarudacskát megbolondítják egy kis cukorral, majd ha akarod nyakon öntik finom szószokkal,
de kérhetsz hozzá mártogatóst is.
Argentínában forró csokiba mártogatják, Madridban csokival, vagy vaníliával töltik meg. Te hogy kéred?
Keresd a BBQ-n a Churros truck-ot és a fő Amigo-t, Posta Leventét és pödörj be Te is egy Churrost!

Smoke & Meat

2019-ben a BeerBQ – Bajai Kézműves Sör- és Streetfood Festiválon a barbecue jóval hangsúlyosabban fog szerepelni, mint tavaly. A fesztivál területének mindkét szélén és a szívében is fog egy-egy smoker füstölögni. A legénység kőkeményen veszi a BBQ műfajt, türelmesen kísérik figyelemmel a smokerbe helyezett húsokat, és várják,
hogy a füstben elkészüljenek.
A marhaszegy, a sertésoldalas adja kínálatuk fő gerincét, de emellett különleges BBQ kolbásszal is tudnak szolgálni.
Újdonságuk a cheddar sajtos burgonya.
Szerintünk fekete alapon a piros szín nagyon jól mutat, a tányéron pedig meg jobban a barkkal körbeölelt, gyönyörű füstgyűrű-szegéllyel
(smoke ring) határolt hús szelet!
Ha még nem tudod mi a bark,smoke ring akkor legkésőbb július utolsó hétvégéjén meg fogod tudni!!!

Janchili

Janchili, alias Bárdos Viktor, a tavalyi évhez hasonlóan idén is támadásba lendül és beveszi Baját. Harci járgányát megpakolja változatos, kevéssé és nagyon, sőt esetenként borzalmasan erős chilis szószt tartalmazó üvegcsékkel és mindezt kipakolja a Tóth Kálmán térre.
A bátaszéki chili tanya az elmúlt egy évben igen komoly fejlődésen ment keresztül: az alapanyagok, a paprika termelését csúcsra kellett járatni a „kert végében”, hiszen a kereslet a szószok iránt a magas minőség és magas élvezeti érték, valamint a fáradhatatlan, őszinte és ötletes marketing-munka eredményeként igencsak felfutott. És figyeljetek: olyan meglepetést fog hozni nektek a fesztiválra, amilyent mostanában nem is láttatok, legfőképpen nem kóstoltatok! Exkluzív lesz, az egyszer tuti ...

Twist & Chips

A fesztiválon a kiváló sörök mellé jobbnál jobb ételeket kóstolhattok, nem hiányozhat a sós ropogtatnivaló sem! A Twist & Chips friss, ízletes burgonyachipset kínál nem csak a sört fogyasztó vendégeknek, hanem kicsiktől a nagyokig mindenkinek. Különleges megjelenésű utánfutója olyan egyedi, hogy a hangulat miatt az evésen túl a sorban állás is öröm lesz!

A sörhöz a sörkorcsolya passzol ... vagy
a burgonyachipshez a sör esik a legjobban?
Ezt döntsétek el Ti a helyszínen!

NPK Charolais Farm

Az Alföld közepén két barát, két fiatalember, Nagy Pál és Porkert Krisztián nagyot álmodott másfél évtizeddel ezelőtt! A francia charolais marha legmagasabb színvonalú tenyésztését tűzték ki célul hazánkban. A vállalkozás pár év alatt akkora siker lett, hogy már évekkel előre kell foglalni az állományból …
Az elmúlt időszakban egyre hangsúlyosabbá vált a farm értékrendjében az egészséges táplálkozás szerepe, ezért a természetes körülmények között felnevelt marhák húsát többféle formában teszi elérhetővé Krisztián és elérhetővé (érlelt steak-húsok, szalámi, sonka, stb.). Húskészítményeik között még charolais húsból készített bácskai hurka is van! A BeerBQ – Bajai Kézműves Sör- és Streetfood Fesztiválon a hamburgereiktől és a steak-variációiktól fogtok elalélni!

Mexicali Burritruck

Na ilyen sem volt még a BeerBQ – Bajai Kézműves Sör- és Streetfood Fesztiválon! Közép-Amerika, pontosabban Mexikó nemzeti ételeit kóstolhatjátok itt Baján, a Tóth Kálmán téren.
Taco, Burrito, Quesadilla, Nachos – ezekről már biztosan hallottatok, és lehet, hogy kóstoltátok is!

Mexikó gasztrokulturájának egyik fő eleme a kukorica. A kukoricalisztből készített lapos lepény, a tortilla nagyon sok ételük alapja. Ezt a lepényt különféle módon, különféle töltelékekkel eszik és sok esetben chilivel bolondítják, vagy vadítják meg.

2019. júliusának utolsó hétvégéjén mindezt megkóstolhatjátok Baján!

Bajai Pálinkaház

Igen, lesz pálinka az idei fesztiválon!!!
A Bajai Pálinkafőzde 2015-ös megalapítása, létrehozása óta várja a saját gyümölccsel rendelkező, de a pálinkafőzés eszközeit nélkülöző ügyfeleit, akik a bérfőzetés igénybevételével szeretnék saját pálinkájukat kóstolni, kínálni barátaiknak, ismerőseiknek, családtagjaiknak, esetlegesen üzletfeleiknek. Akik szeretik a jó pálinkát, és minőségi főzetet szeretnének, azok nagyon jól tudják, hogy jó minőségű pálinka kizárólagosan megfelelő, gondosan válogatott gyümölcsből készülhet. Jelenlegi termékkínálat 17 féle pálinkát tartalmaz: a hagyományos gyümölcsökből készült párlatokon kívül különleges – faeper, bodza, kökény – és ágyas termékeket is kínálnak.

Rita Házi Szörpfőzdéje

Rita először csak a gyermekeinek szeretett volna vegyszer- és tartósítószer mentes házi szörpöket adni, így hát saját maga készítette el azokat, a saját gazdaságukban megtermelt gyógynövényeket és gyümölcsöket dolgozta fel ehhez. Ezek után kézenfekvővé vált, hogy a család már ezeket a szörpöket adta ajándékba a barátoknak, hozzátartozóknak, ismerősöknek. Egy nagyon értékes elismerés 2015-ben: egy nemzetközi fesztiválon több arany-, ezüst és bronzérmet nyertek a szörpjei, sőt, a nagydíjat is ő nyerte! De nem volt megállás: 2016-ban az Agrárminisztérium a „Hagyományok Ízek Régiók” védjegyet adományozta a „Bodzavirág” szörpnek, majd az azt követő években további díjakat söpört be Rita.
A jelenlegi termékválaszték: 18 fajta hagyományos, 3 cukormentes szörp és 11 fajta hagyományos házi lekvár.
Ritát 2017-ben és 2018-ban is jelölték az „Év Agrárembere” díjra a feldolgozó-élelmiszer kategóriában.

Dalmácia Konoba Borpince

Biztosan lesz olyan fesztiválozó, aki nem a sört kívánja majd ...

Nyugalom, lesz a BeerBQ fesztiválon bor is!!! Méghozzá finom, különleges horvát borok a Dalmacia Konoba borpince jóvoltából. Még az is lehet, hogy "Fakin good wines" borokat is ihattok!!!

És még finom borkorcsolya is lesz... Ne hagyjátok ki…

Gringo Bar

Hamburgerből sohasem elég! Kóstoljunk valami újat?

Kóstolnátok a "fekete" hamburgert???

És ha a Brew Your Mind sörfőzde söreit innátok, akkor is irány a Gringóbár!