Streetfood

Kínálatunkból

Streetfood

A kisüzemi sörökkel párhuzamosan a minőségi ételek iránti érdeklődés felkeltése is fontos célunk. A streetfood olyan utcai étel, mely gondos eljárással, magas minőségű alapanyagokból készül. Fanatikusokkal készülünk ezen a téren is, megmutatjuk nektek, hogy mit lehet kihozni egy-egy oldalasból, marhaszegyből... Ha egyszer megkóstoljátok az igazi BBQ-t, soha többé nem keveritek össze mással.

Tütü Gasztró Busz

Zalaegerszegről újra eljön hozzánk a megjelenését tekintve különleges, ám az első pillanattól imádnivaló, Tündéri Citroen kisbusz, Türelemmel készített étkeivel! A kisbusz oldala megnyílik és egy elsőrangú barbecue bisztróban találhatjuk magunkat. Persze aki tisztában van az igazi, hamisítatlan BBQ ételek elkészítésével az tudja, hogy a szeretettel és mosollyal kínált ételek elkészítése nem félórája kezdődött meg. A barbecue műfaj még igen hiánycikknek számított, de remélhetőleg egyre többen ismerik és szeretik meg és oszlanak el a tévképzetek a BBQ mibenlétéről.
Természetesen a srácok itt is felhívják a figyelmet a „sold out” eshetőségére a műfaj sajátosságai miatt! Ez nem egy kapkodós műfaj, itt sietni nem lehet! Sem az elkészítés, sem a fogyasztás során.

CheChe Bistrocafe

A Che Che sárga-fekete mozgó étterme a 2017-es BeerBQ fesztiválra is begurult, nem lesz ez másképpen 2018-ban sem.
Tavaly azt kérdeztük tőletek, hogy „híressé lehet válni egy, talán a legismertebb streetfood ételt tagadószóval felruházó szendviccsel?”. Az egyértelmű válasz erre tavaly megszületett: IGEN! A Che Che Bistrocafe előtti sor, a közönség visszajelzése alapján nem maradhattak le az idei „étlapról” sem.
Mi az a nemburger? A szendvicsbe színhús kerül, a zsemle tömörebb, nehezebb és rozslisztből készül és akár kecskesajtos, steak-es vagy távol-keleti ízvilágú is lehet. Persze ez csak a jéghegy csúcsa, választékuk igen változatos, végigkóstolni egy nap alatt sem tudod.
Továbbra is csak azt tudjuk ismételni: nemburger. Nemburger. Nemburger!

Janchili

Janchili, alias Bárdos Viktor, a tavalyi évhez hasonlóan idén is támadásba lendül és beveszi Baját. Harci járgányát megpakolja változatos, kevéssé és nagyon, sőt esetenként borzalmasan erős chilis szószt tartalmazó üvegcsékkel és mindezt kipakolja a Tóth Kálmán térre.
A bátaszéki chili tanya az elmúlt egy évben igen komoly fejlődésen ment keresztül: az alapanyagok, a paprika termelését csúcsra kellett járatni a „kert végében”, hiszen a kereslet a szószok iránt a magas minőség és magas élvezeti érték, valamint a fáradhatatlan, őszinte és ötletes marketing-munka eredményeként igencsak felfutott. És figyeljetek: olyan meglepetést fog hozni nektek a fesztiválra, amilyent mostanában nem is láttatok, legfőképpen nem kóstoltatok! Exkluzív lesz, az egyszer tuti ...

Kenyeres Birtok

A birtok Baja közelében feléleszti az évszázados hagyományokat, az organikus tartásmódot. E faj akkor érzi jól magát, ha háborítatlanul járhatja a rónaságot, ha zavartalanul legelheti azt, amihez éppen kedve van évszaktól függetlenül.
Az így nevelt és szabadon tartott állatok prémium élelmiszereket biztosítanak. Félig vad, aktív életmódja és természetesen lassú növekedése miatt húsa alacsony zsírtartalmú, rendkívül tartalmas, íze különlegesen karakteres. Bajai mintaboltjukban széles választékkal, jól képzett szakemberekkel, barátságos környezetben ismerhetik meg a szürkemarhát és kóstolhatják meg a termékeket.
Gyertek el a Kenyeres Birtok BeerBQ – Bajai Kézműves Sör- és Streetfood Fesztiválon található impozáns standjához és kóstoljátok, vegyétek a különleges szürkemarha szalámikat!

Borbisztro

Van Baján, a Szentháromság téren egy étterem-kávézó-borozó, ahol a legmagasabb minőségű alapanyagok felhasználásával készülnek a finomabbnál finomabb ételek, ahol a legjobb borokat kóstolhatjátok és ahol a kiszolgálás a legprofibb. Nagyon sokan tudják már, hogy ez a hely a Borbistro!
Elhivatottságuk, hozzáállásuk és hitvallásuk szinte teljességgel egybecseng elveinkkel, ezért úgy gondoltuk, hogy nem hiányozhat a Borbistro sem. A tavalyi fesztiválhoz hasonlóan idén is üdítővel, fröccsökkel, kávéval várják a vendégeket, de lesz egy nagyon nagy dobásuk is: egy különleges, de talán még nem annyira ismert étellel, a pastrami-val mutatkoznak be. Hallottatok már róla? Mi még nem, csak képen láttuk, de ennek alapján ez lesz az első, amit megkóstolunk a fesztiválon …

Zabáljcsak!

A tavalyi fesztivállal ellentétben idén, 2018-ban a BeerBQ – Bajai Kézműves Sör- és Streetfood Fesztiválon már nem csak egy smoker fog füstölni. A Zabáljcsak! elhozza nekünk az igazi, hamisítatlan pulled pork szendvicseket a bajai fesztivál helyszín(ek)re.
Ezek a tetovált, nagyszakállú, baseball sapkás fiúk művészi elhivatottsággal, fáradhatatlanul füstölik a sertéshúst 10-14 órán keresztül, hogy utána az úgynevezett „medvekarommal” rostjaira tépjék és ezt minden más finom kiegészítővel egy puha ciabattába pakolják.
Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a BBQ műfaj sajátosságaira való tekintettel a Zabáljcsak! fenntartja a jogot a „sold out” esetleges bekövetkeztére!
Egyébként – ha a kifejezés nem is szalonképes – de zabálni ér, még Baján is!

Zing

Hamburgerből nem lesz hiány a 2018. évi BeerBQ Fesztiválon, ezt garantáljuk! A Zing Burger ebben fog segíteni nekünk, hiszen profizmusukkal, prémium hamburgereikkel, a foodtruck világára jellemző gyors kiszolgálással és a hamburger-kultúra terjesztése érdekében tanúsított elszántságukkal rövid idő alatt piacvezetővé váltak hazánkban.
Burgereik egyik legjellemzőbb sajátossága, hogy minden egyes összetevőt ellenőrzött, minőségi forrásból szereznek be és amit csak lehet, azt ők készítenek el. A Zing csapatának egyik specialitása: a zsömlék pulton történő felsorakoztatása, a belevalók elhelyezése, a csomagolás leginkább az „itt a piros, hol a piros” játékban szereplő profi szemfényvesztők tevékenységéhez hasonlítható. Az egyik hamburgerüknek azt a nevet adták, hogy „Guitar Hero”. Ha megkóstoljátok a fesztiválon, akkor tudni fogjátok miért!

Fekedi Stifolder

A Fekedi Stifolder üde, különleges színfolt lesz 2018-ban a BeerBQ – Bajai Kézműves Sör- és Streetfood Fesztiválon. A sváb alapokra épülő konyhakultúrájuk nem áll messze Baja és környékének soknemzetiségű gasztronómiai hagyományaitól, de mindenféleképpen újdonságot jelent. Náluk kóstolhatjátok meg a főtt-füstölt tarjás, vagy karajos burger mellett a thüringiai jellegű grillkolbászt is. A bázis adott: sült-szalonnás hagyma, hogy egy kicsit magyaros és savanyú káposzta, hogy egy kicsit németes legyen.
Bajára egy igazi, különleges közönségkedvenccel érkeznek, a leberkäse állítólag még a Németországban és Ausztriában a legnagyobb gondossággal készített finomságot is „veri”! De van benne egyáltalán sajt és máj? Ez Baján, július utolsó hétvégéjén kiderülhet!

Burger Bárhol

A Burger Bár-hol foodtruck-ja még csak egy éve cirkál az utakon s jelenik meg városról-városra, fesztiválról-fesztiválra, ennek ellenére nagy népszerűségnek örvend a hamburger fanatikusok körében.
Amikor az átalakított sárga busz megjelenik az utcán, tévesen arra asszociálhatunk, hogy diákokat szállít, de ahogyan leparkol, ahogyan beindul a konyha, akkor azonnal megbizonyosodhatunk afelől, hogy itt, kérem szépen, megkóstolhatjuk az igazi, a nagybetűs, a burger-sznobok által istenített HAMBURGER-t!
Gyertek, vegyétek, vigyétek, egyétek, mert a srácok Baján, 2018. július utolsó hétvégéjén valóra váltják a „Tökéletes Hamburger Legendáját” – és mindezen felül lehet, hogy még a „Royal with Cheese” burgert is megkóstolhatjuk!

Pola Pola

A Pola Pola délszláv gasztronómiában utazik, ezt már tavaly is megtapasztaltuk. Az általuk kínált csevap, pleszkavica még a legelvetemültebb délszláv ételimádóknak is mosolyt csalt az arcára. Sőt!
A forró hangulat, a sürgés-forgás, illetve a városunk kulturális, területi és nemzetiségi kötődései miatt elengedhetetlennek tartjuk, hogy a délszláv vonal jelen legyen a fesztiválon. A Pola Pola legénysége, gigantikus kitelepülése, az általuk teremtett hangulat, az ételek minősége mind garanciát nyújt erre.

Minden év szeptemberében Leskovác városában rendezik meg a „Rostiljijada” elnevezésű fesztivált, mely messze a legnagyobb grillfesztivál a Balkánon. Mi a fesztivál után elkezdjük tervezni az utat oda!!!

Twist & Chips

A fesztiválon a kiváló sörök mellé jobbnál jobb ételeket kóstolhattok, nem hiányozhat a sós ropogtatnivaló sem! A Twist & Chips friss, ízletes burgonyachipset kínál nem csak a sört fogyasztó vendégeknek, hanem kicsiktől a nagyokig mindenkinek. Különleges megjelenésű utánfutója olyan egyedi, hogy a hangulat miatt az evésen túl a sorban állás is öröm lesz!

A sörhöz a sörkorcsolya passzol ... vagy
a burgonyachipshez a sör esik a legjobban?
Ezt döntsétek el Ti a helyszínen!

Smoke & Meat

2018-ban a BeerBQ – Bajai Kézműves Sör- és Streetfood Festiválon a barbecue jóval hangsúlyosabban fog szerepelni, mint tavaly. A fesztivál területének mindkét szélén és a szívében is fog egy-egy smoker füstölögni. A legénység kőkeményen veszi a BBQ műfajt, türelmesen kísérik figyelemmel a smokerbe helyezett húsokat, és várják,
hogy a füstben elkészüljenek.
A marhaszegy, a sertésoldalas adja kínálatuk fő gerincét, de emellett különleges BBQ kolbásszal is tudnak szolgálni.
Újdonságuk a cheddar sajtos burgonya.
Szerintünk fekete alapon a piros szín nagyon jól mutat, a tányéron pedig meg jobban a barkkal körbeölelt, gyönyörű füstgyűrű-szegéllyel
(smoke ring) határolt hús szelet!
Ha még nem tudod mi a bark,smoke ring akkor legkésőbb július utolsó hétvégéjén meg fogod tudni!!!

Hummus & Juice Bar

Szervezőként kiemelt figyelmet fordítunk a többség étkezési szokásaitól eltérő táplálkozási gyakorlatot folytató társadalmi rétegekre is. A Hummus & Juicebar a Közel-kelet húsmentes ételeit hozza el Bajára. A hummusz a zászlóshajójuk, de természetesen megannyi egyéb, kevéssé ismert vagy ismeretlen dologgal meg tudtok ismerkedni, ha felkeresitek a saját kerekein Bajára guruló „éttermüket”.
A csapat tudja, hogy mi fán terem a vendéglátás, hiszen a hazai 14 éttermükön felül megnyitották Pozsonyban az első saját külföldi éttermüket is.
Garantáljuk, hogy a vegetáriánus, a vega, a vegán ételek ellenére ez lesz az egyik legszínesebb foodtruck a fesztiválon.
Nézzétek csak meg az általuk kínált italokat!
Ismerjétek meg ezeket is, függetlenül attól, hogy vegetáriánusok, vegák, húsevők vagytok!

Churros Truck

Hola Amigos! A spanyol harapnivalókkal hogyan álltok? Ha a fantasztikus hamburgereket, a füstölt marhaszegyet, vagy a pulled pork szendvicseket szeretnétek valami édességgel lefojtani, akkor kóstoljátok meg a spanyolok nemzeti desszertjét. Azt mondják, a Churros a spanyol fánk. Azonban itt ne gömbölyded formákra gondoljatok, sokkal inkább hosszúkás, pödört alakzat. Olajban sült tésztarúd, valamivel töltve, vagy valamibe tunkolva. A forrón kisült tésztarudacskát megbolondítják egy kis cukorral, majd ha akarod nyakon öntik finom szószokkal,
de kérhetsz hozzá mártogatóst is.
Argentínában forró csokiba mártogatják, Madridban csokival, vagy vaníliával töltik meg. Te hogy kéred?
Keresd a BBQ-n a Churros truck-ot és a fő Amigo-t, Posta Leventét és pödörj be Te is egy Churrost!

Bajai Pálinkaház

Igen, lesz pálinka az idei fesztiválon!!!
A Bajai Pálinkafőzde 2015-ös megalapítása, létrehozása óta várja a saját gyümölccsel rendelkező, de a pálinkafőzés eszközeit nélkülöző ügyfeleit, akik a bérfőzetés igénybevételével szeretnék saját pálinkájukat kóstolni, kínálni barátaiknak, ismerőseiknek, családtagjaiknak, esetlegesen üzletfeleiknek. Akik szeretik a jó pálinkát, és minőségi főzetet szeretnének, azok nagyon jól tudják, hogy jó minőségű pálinka kizárólagosan megfelelő, gondosan válogatott gyümölcsből készülhet. Jelenlegi termékkínálat 17 féle pálinkát tartalmaz: a hagyományos gyümölcsökből készült párlatokon kívül különleges – faeper, bodza, kökény – és ágyas termékeket is kínálnak.

Gemenc Distillery

A Gemenc szívében, Pörbölyön van egy gabona lepárló üzem van, ami hazánk egyetlen, kizárólagosan whiskey-t készítő üzeme.
A Gemenc Distillery Kft. 2015-ben kezdte meg a szeszesital készítést. Régi vágyuk volt, hogy a gyümölcs többlettermésünkből párlatot készítsenek. Mivel mások szinte kizárólagosan pálinkát főznek, ezért különleges, egyedülálló alternatívának a gabona lepárlást, a whiskey készítést tűzték ki célul. Kicsi kísérleti műhelyként megtehetik, hogy hordónként más és más összetételben készítsék el a cefrét.

A tenni akarásnak, a minőség iránti elkötelezettségnek és nyughatatlan fejlődési vágynak köszönhetően az első palackok már az asztalra kerülhettek: megszületett az első igazi magyar whiskey! És ott lesz a BeerBQ – Bajai Kézműves Sör- és Streetfood Fesztiválon!!!