Kézműves sörök

Kínálatunkból

Kézműves Sörök

A kézműves sörök széles palettájával ismerkedhettek meg: a hagyományosnak mondható alsóerjesztésű sörök mellett bemutatkozik a mind népszerűbb IPA, a testes Stout és Porter, de a változatos búzasöröket is érdemes lesz körbekóstolni, míg a gyümölcsös sörök esetében a friss gyümölcs ízét és aromáját fedezheted fel.

Bäder Sörfőzde

A Bäder sörfőzde Kiskunfélegyházán, a Duna-Tisza közében 1998 óta ontja magából a finomabbnál finomabb söröket. A kezdetekkor még egy kis parasztházból indulva főzték az egyfajta világos sört a saját vebdéglátó helyük és a környékbeli kocsmák számára. Az utóbbi években a keresletnek köszönhetően változtattak koncepciójukon és fantasztikusan új söröket, kirobbanó, bombasztikus ízeket kezdtek alkotni.
A kísérletezés során született a Szalonka, mely egy füstös búzasör neve.
Ezt a sörkülönlegességet Prágában, a sör fővárosában 15 ország 65 söre közül aranyéremmel jutalmazta a legjobb szakemberekből álló zsűri.

A Bäder sörfőzde söreivel nemcsak a 2019-es BBQ-n találkozhattok, de az ország különböző városaiban, a sörre szakosodott üzletekben, romkocsmákban Zalaegerszegtől Veszprémig, Pécstől Győrig.

Ugar Sörfőzde

Sör a pusztából? Igen! Szédületesen jó sörökkel vár az Ugar sörfőzde 2019-ben a BeerBQ - Bajai Kézműves Sör és Streetfood fesztiválon. Az ízes nedűkben visszaköszönnek a hangulatok, történetek, karakterek.
A főzde kitelepülésénél a teljesség igénye nélkül olyan söröket kóstolhatsz, mint nagyi Wonder Kompót-ja, ami nem más, mint az új rozéfröccs, egy eszméletlenül jól összerakott felsőerjesztésű fruit ale. A (nem csak burzsujoknak készült) Burzsuj porter, ami keserű csokis, vaníliás burzsujkodásával felforrósítja az amúgy is fülledt július végi estéket.
Ha az Ugar Brewery sörcsapjai előtt rázendítesz a „Hop(p) Juliska” című nótára, akkor ne csodálkozz ha perceken belül egy friss, ropogós American Pale Ale típusú sör landol a poharadban. Ha nem hiszed, járj utána!

Legenda Sörfőzde

A Legenda sörfőzde gigantikus sörkínálata elrepít a világ minden tájára, erről meggyőződhetsz a BeerBQ – Bajai Kézműves Sör- és Streetfood Fesztiválon, 2019-ben! Válogatott német, amerikai, belga és osztrák alapanyagokból főzik a finomabbnál finomabb söröket. A sörfőzdében felsőerjesztésű sörök készülnek, aminek az élettani hatása kifejezetten hasznos, és sokkal egészségesebbek, mint az alsóerjesztésű sörök.
A sörök élnek, hiszen élő sörélesztő kultúrát tartalmaznak. A poharadban pedig életre kelnek! De a szavak helyett beszéljenek a sörök, mondd el véleményedet Te is a BeerBQ-n, ha egyáltalán szóhoz jutsz a 16 féle legendás/Legendás sörkülönlegességtől! Ja, és szerintünk elhozzák az igen széles sörpárlat-kínálatukat is a fesztiválra!

Kecskeméti Sörmanufaktúra

A főzde kiemelt célja Kecskemét városának évszázadokra visszanyúló sörfőző hagyományainak felélesztése és ápolása, továbbá a nagyüzemi átlag sörökkel szemben alternatíva biztosítása a minőség, a változatosság által. Itt a nagy lehetőség, hogy megkóstolhassuk az egyik legnagyobb alföldi sörfőzde söreit!És, hogy mi köze lehet egy vadászrepülőgépnek a kézműves sörökhöz? Ezt talán a helyszínen, a Kecskeméti Sörmanufaktúra standjánál megtudhatod…

Kapucinus

A Kapucinus főzde jónéhány, a BeerBQ Fesztiválon megjelenő főzdéhez hasonlóan komoly működési múlttal rendelkezik, mely tény garanciát nyújt a minőségi sörkínálatra.
Tántoríthatatlanul ragaszkodik az 1516-os bajorországi sörtisztasági törvény előírásaihoz. Különlegességük, hogy kis termelési kapacitásából fakadóan szinte minden egyes palackhoz külön-külön sörfőzői gondosság jár. A sörök minőségén felül a főzdét üzemeltető házaspár közvetlensége, vendégszeretete adja meg azt a pluszt, ami kiemeli őket a többi sörfőzde közül. A hagyományok tisztelete mellett az újdonságra is nyitottak.Ha elhozzák, feltétlenül próbáljátok ki „Illuminátor” elnevezésű hoplager sörüket!

Etyeki Sörmanufaktúra

Az Etyeki Sörmanufaktúra sörei fiatalnak számítanak a hazai kézműves sörök piacán, ám ezen sörök készítése ennek ellenére nagy tapasztalattal és aprólékos gondossággal egy családi vállalkozás keretei között történik. Jellemzően felsőerjesztésű söröket készít a főzde: belga, amerikai és angol ALE típusú söröket.
A főzde remekének számít a „Bohém Pilzeni”, mely a hagyományos, megszokott ízeket emeli magas fokra. Tapasztald meg a BeerBQ – Bajai Kézműves Sör- és Streetfood Fesztiválon, hogy egy ismert borvidéken milyen jó söröket lehet készíteni! Nem kell hozzá sok idő, és Etyek már nemcsak a borról lesz híres, hanem a sörről is!

Mad Scientist

Az Őrült sörfőző

A Mad Scientist sörfőzde sörei sőrületesen változatosak ráadásul borzalmasan finomak. És természetesen itt sem lehet figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy nemzetközi szinten is elismerték az eredményeiket. Söreik már messziről felismerhetők; változatos, ám egységesen futurisztikus arculati jegyeik miatt. A palackok felbontását vagy csapolását követően izgalmas ízek, illatok kerítik a hatalmukba az érdeklődőket és a mindezt létrehozó őrült elme elégedetten könyvelheti el, hogy elérte célját, kísérlete sikerült, a főzdét a legnagyobbak közé emelte.

Hop Top

European Beer Star díj

A HopTop sörfőzde sörei már nemzetközi téren is rangos versenyeken vettek részt eredményesen, az első hazai főzde,
mely European Beer Star díjas lett.
Mi ez a verseny?
Az egyik legrangosabb, legismertebb szakmai verseny és bemutató a sörök világában. Ezen információk befogadása után ezt a főzdét azért nem lehet kihagyni sem a fesztiválon, sem egyébként!

Beercase

Egy nagyszerű, a különleges sörökért rajongók szívét megdobbantó dolgot mutathatunk be Nektek a BeerBQ – Bajai Kézműves Sör- és Streetfood Fesztiválon!

A Beercase, vagyis a sörtáska a sörplacc legfrissebb újdonságait hozza el Nektek egész évben. A srácok havonta kiválogatják a legfelkapottabb és legjobb kézműves és kisüzemi söröket, és a nyolc palackot egy baromi jó karton-sörtáskában házho szállítják Nektek!

A kiváló nyári táska mellé most a BeerBQ fesztiválra csapon is elhozzák a legjobb külföldi söröket! A horvát Garden Brewery, a holland Uiltje Brewing, és többek között Anglia egyik legjobb kisüzemi főzdéjétől, a Siren Craft Brew-tól is lesznek sörök! IPA, Dubla IPA, fekete sör, kávés sör, savanyított sör, szinte minden nap új felhozatal lesz, a készlet erejéig!

Yeast Side

Jászapátiban egy igazi sör beerodalom nőtte ki magát az elmúlt években. A fiatal testvérpár nem csak fantasztikus söröket főz, de beírták magukat a magyar kézműves sörtörténelembe is, hisz ők az egyetlen olyan magyarországi kisüzemi sörfőzde, aminek saját komlóültetvénye van.
A 2018-as évben az eddig is fantasztikus szortiment mellé olyan egyedülálló és izgalmas kínálattal rukkoltak elő, mint a mentás stout, vagy a belga gyümölcsös sör, a grillezett barackkal és kamillával készült pale ale, vagy egy itthon még kevéssé ismert komlóval készülő APA.
Gyere és kóstold meg Te is a 2018-as nyár egyik legnagyobb slágerét, az Outside pale ale-t!
És még az is lehet, hogy egy újdonsággal debütálnak itt Baján, a 2019-es év júliusának utolsó hétvégéjén!

Szent András

Egy kisüzemi sörfőzde is merhet igazán nagyot álmodni, a kézműves sörök is ismertté válhatnak országszerte, melyre a Szent András Sörfőzde a legjobb példa.
Kínálatuk, választékuk igen széles, a sörök szinte teljes palettáját átfogja.
A Szent András Sörfőzde standjánál végigkóstolhatod nemcsak azokat a söröket, melyekre rég vágytál, hanem azokat is, melyekről még nem is hallottál.

Monyo Brewing CO

A Monyo Brewing CO bebizonyította, hogy kemény munkával, a sör és a szakma iránti alázattal szinte minden elérhető. Megalapításukat követően rövid időn belül megkapták a legrangosabb hazai kitüntetést, ők lettek a legjobb magyar sörfőzde. Az alapítók rendíthetetlenségét, fanatizmusát, a sörök világa iránti elkötelezettségét jól kifejezi az a tény, hogy a főzde létrehozásért komoly anyagi áldozatokat vállalva feladták addigi életüket, munkájukat, hogy elkápráztathassanak bennünket. Tuttifix, hogy rabul fognak ejteni mindenkit, aki megkóstolja a „Repülő Nyulat” és társait.

Zip’s Brewhouse

Ha azt mondjuk Zip’s, akkor nemcsak sörfőzdére kell gondolnunk, hanem egy korszerű, világhírű, korszerű sörfőző rendszereket gyártó és azokat világszerte telepítő cégre!!!
Valamikor az 1990-es évek elején kezdődött a sikertörténet, a tevékenység akkor még kizárólagosan sörfőzdék technológiai kialakítására korlátozódott, de egy idő után nem maradhatott el látvány sörfőzde, mely mintául szolgálhat. A leghitelesebb referencia!!!

Szóval a Zip’s Brewhouse sörei idén, 2019. júliusának utolsó hétvégéjén jutnak el először Bajára, a BeerBQ – Bajai Kézműves Sör- és Streetfood Fesztiválra. A „kitelepülésük” alapján nem fogjátok eltéveszteni őket! Ha pedig a látvány sörfőzdét szeretnétek meglátogatni, és mellé egy jót ennétek-innátok, akkor irány Miskolc!!!

Hedon Sörfőzde

A Hedon Sörfőzde megkerülhetetlen sörfronton, hiszen hosszú évek óta szállítják a jobbnál-jobb söröket. Az első években gerilla-sörfőzdeként alkottak, de azóta már egy „patika” üzemet építettek a világosi magasparton, a Balaton egyik legszebb panorámájával. Higgyétek el, ez is kell a sörfőzéshez, mint minden máshoz: a kiegyensúlyozottság és a nyugalom.

Elárulunk egy titkot: nem kézműves sörfőzdének vallják magukat, hanem kisüzeminek. Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy söreik eszméletlenül finomak és minőségiek!!!

Szeretnétek találkozni Charlie Firpoval és Johnny Firpoval Baján, a BeerBQ – Bajai Kézműves Sör- és Streetfood Fesztiválon?

Beer Corner – Viharsarki Sernevelde

Kézműves sör Gyuláról!

2017. őszén született meg a Beer Corner a békés megyei régióban, hiánypótló szerepet betöltve. Érdemes ezt a látvány-sörfőzdét felkeresni Gyulán, hiszen itt a tradicionális sörfőzési technológiák korszerű berendezésekkel történő ötvöződésébe tekinthetünk bepillantást!

De mielőtt elmennétek hozzájuk Gyulára, gyertek el a BeerBQ – Bajai Kézműves Sör- és Streetfood Fesztiválra, hogy az első lépéseket megtegyétek az ismerkedés útján!!!

Horizont

Minőségi sörök, sörkoktélok

A Horizont sörfőzde szintén izgalmas és magas minőségű söröket kínál az érdeklődőknek. Söreiket a letisztultság, a sallang-mentes minőség jellemzi, mely erényekkel komoly nemzetközi sikereket értek el.
A külföldön oly népszerű sörkoktélok iránti érdeklődés felkeltése az egyik küldetésük. Ha ezeket a koktélokat nem is tudod megkóstolni a fesztiválon, de megismerkedhetsz a Horizont-os srácok söreivel és a későbbi sörkoktélos receptek összeállításakor már ismerni fogod a legfontosabb összetevőket.

Guri Sörfőzde

A Guri sörfőzde családi vállalkozásként indult 1995-ben.
Kezdetben kizárólag a pilseni sörüket főzték, ami mind a mai napig a termelésük 60%-át teszi ki.

A sörforradalom kezdetével gerilla sörfőzőkkel kezdtek együtt dolgozni, akik manapság is gyakran megfordulnak a főzdében, de saját receptúrák alapján is készítenek újhullámos söröket, amelyek az utóbbi 2 évben remek eredményeket hoztak.

2015-ben a Guri Meggyes és Guri Szilvás sörük Csehországban kategória győztes lett, míg 2016-ban a KSE sörversenyen a Pompeii nevű Amerikai Pale Ale sörük gyémánt, a Spicc nevű Amerikai IPA-juk pedig Arany diplomát szerzett.