Kézműves sörök

Kínálatunkból

Kézműves Sörök

A kézműves sörök széles palettájával ismerkedhettek meg: a hagyományosnak mondható alsóerjesztésű sörök mellett bemutatkozik a mind népszerűbb IPA, a testes Stout és Porter, de a változatos búzasöröket is érdemes lesz körbekóstolni, míg a gyümölcsös sörök esetében a friss gyümölcs ízét és aromáját fedezheted fel.

Ugar Sörfőzde

Sör a pusztából? Igen! Szédületesen jó sörökkel vár az Ugar sörfőzde 2021-ben a BeerBQ - Bajai Kézműves Sör és Streetfood fesztiválon. Az ízes nedűkben visszaköszönnek a hangulatok, történetek, karakterek.
A főzde kitelepülésénél a teljesség igénye nélkül olyan söröket kóstolhatsz, mint nagyi Wonder Kompót-ja, ami nem más, mint az új rozéfröccs, egy eszméletlenül jól összerakott felsőerjesztésű fruit ale. A (nem csak burzsujoknak készült) Burzsuj porter, ami keserű csokis, vaníliás burzsujkodásával felforrósítja az amúgy is fülledt július végi estéket.
Ha az Ugar Brewery sörcsapjai előtt rázendítesz a „Hop(p) Juliska” című nótára, akkor ne csodálkozz ha perceken belül egy friss, ropogós American Pale Ale típusú sör landol a poharadban. Ha nem hiszed, járj utána!

Legenda Sörfőzde

A Legenda sörfőzde gigantikus sörkínálata elrepít a világ minden tájára, erről meggyőződhetsz a BeerBQ – Bajai Kisüzemi Sör- és Streetfood Fesztiválon, 2021-ben! Válogatott német, amerikai, belga és osztrák alapanyagokból főzik a finomabbnál finomabb söröket. A sörfőzdében felsőerjesztésű sörök készülnek, aminek az élettani hatása kifejezetten hasznos, és sokkal egészségesebbek, mint az alsóerjesztésű sörök.
A sörök élnek, hiszen élő sörélesztő kultúrát tartalmaznak. A poharadban pedig életre kelnek! De a szavak helyett beszéljenek a sörök, mondd el véleményedet Te is a BeerBQ-n, ha egyáltalán szóhoz jutsz a 16 féle legendás/Legendás sörkülönlegességtől! Ja, és szerintünk elhozzák az igen széles sörpárlat-kínálatukat is a fesztiválra!

Kapucinus

A Kapucinus főzde jónéhány, a BeerBQ Fesztiválon megjelenő főzdéhez hasonlóan komoly működési múlttal rendelkezik, mely tény garanciát nyújt a minőségi sörkínálatra.
Tántoríthatatlanul ragaszkodik az 1516-os bajorországi sörtisztasági törvény előírásaihoz. Különlegességük, hogy kis termelési kapacitásából fakadóan szinte minden egyes palackhoz külön-külön sörfőzői gondosság jár. A sörök minőségén felül a főzdét üzemeltető házaspár közvetlensége, vendégszeretete adja meg azt a pluszt, ami kiemeli őket a többi sörfőzde közül. A hagyományok tisztelete mellett az újdonságra is nyitottak.Ha elhozzák, feltétlenül próbáljátok ki „Illuminátor” elnevezésű hoplager sörüket!

Etyeki Sörmanufaktúra

Az Etyeki Sörmanufaktúra sörei fiatalnak számítanak a hazai kézműves sörök piacán, ám ezen sörök készítése ennek ellenére nagy tapasztalattal és aprólékos gondossággal egy családi vállalkozás keretei között történik. Jellemzően felsőerjesztésű söröket készít a főzde: belga, amerikai és angol ALE típusú söröket.
A főzde remekének számít a „Bohém Pilzeni”, mely a hagyományos, megszokott ízeket emeli magas fokra. Tapasztald meg a BeerBQ – Bajai Kisüzemi Sör- és Streetfood Fesztiválon, hogy egy ismert borvidéken milyen jó söröket lehet készíteni! Nem kell hozzá sok idő, és Etyek már nemcsak a borról lesz híres, hanem a sörről is!

Yeast Side

Jászapátiban egy igazi sör beerodalom nőtte ki magát az elmúlt években. A fiatal testvérpár nem csak fantasztikus söröket főz, de beírták magukat a magyar kézműves sörtörténelembe is, hisz ők az egyetlen olyan magyarországi kisüzemi sörfőzde, aminek saját komlóültetvénye van.
A 2018-as évben az eddig is fantasztikus szortiment mellé olyan egyedülálló és izgalmas kínálattal rukkoltak elő, mint a mentás stout, vagy a belga gyümölcsös sör, a grillezett barackkal és kamillával készült pale ale, vagy egy itthon még kevéssé ismert komlóval készülő APA.
Gyere és kóstold meg Te is a 2018-as nyár egyik legnagyobb slágerét, az Outside pale ale-t!
És még az is lehet, hogy egy újdonsággal debütálnak itt Baján, a 2021-es év júliusának utolsó hétvégéjén!

Szent András

Egy kisüzemi sörfőzde is merhet igazán nagyot álmodni, a kézműves sörök is ismertté válhatnak országszerte, melyre a Szent András Sörfőzde a legjobb példa.
Kínálatuk, választékuk igen széles, a sörök szinte teljes palettáját átfogja.
A Szent András Sörfőzde standjánál végigkóstolhatod nemcsak azokat a söröket, melyekre rég vágytál, hanem azokat is, melyekről még nem is hallottál.

VIHARSAROK SÖRFŐZDE

Kézműves sör Gyuláról!

2017. őszén született meg a Viharsarok Sörfőzde, korábbi nevén Beer Corner, a békés megyei régióban, hiánypótló szerepet betöltve. Érdemes ezt a látvány-sörfőzdét felkeresni Gyulán, hiszen itt a tradicionális sörfőzési technológiák korszerű berendezésekkel történő ötvöződésébe tekinthetünk bepillantást! Jakucs Levente sörfőzőmester hitvallása szerint a sörnek az egyszerűség és a kifinomultság áll a legjobban, melyet a kemény és kritikus munka tesz csúcsminőséggé. De mielőtt elmennétek hozzájuk Gyulára, gyertek el a BeerBQ – Bajai Kézműves Sör- és Streetfood Fesztiválra, hogy az első lépéseket megtegyétek az ismerkedés útján!!!

KUNST KÉZMŰVES SÖRFŐZDE

Akasztó

Mikor a művész az alkotását közönsége elé tárja, nem az a célja, hogy az alkotói folyamatok domborodjanak ki a munkáján. A végeredmény harmóniáját és örömét szeretné megosztani a publikummal. Mi nem vagyunk művészek, de a közös alkotás öröme, a kísérletező kedv, a megszerzett tudás, a hagyományok tisztelete és a türelem igazi műremekké emeli söreinket. Saját környezetünkben, a Kiskunsági Nemzeti Parkban alkotunk. Elfogulatlan kritikusaink vannak, akiket érdekek fűznek főzeteink minősítéséhez. A barátainkról és ismeretlenekről van szó, akikben egy a közös: szeretik a sört, különösen a mi főzeteinket. Reméljük, hogy söreinket kóstolva Téged is hamarosan az előbbiek között tudhatunk.

Oázis Sőrfözde

Kiskunhalas

Az Oázis Sörfőzde Kiskunhalason, a Duna-Tisza közi homokhátságon található. Céljuk, hogy egy olyan oázist hozzanak létre, amelyben minden minőségi kézműves söröket kedvelő csillapítani tudja a szomját. Új sörfőzőkként 2020-as évi indulásuk miatt kompromisszumok nélkül építhetik meg saját sörfőzdéjüket.

Receptjeik megalkotásánál és főzésénél maradéktalanul betartják a kézműves sörökre vonatkozó alapelveket és nagy hangsúlyt fektetnek a minőségi, egyedi ízvilágú alapanyagokra.